Protiv njih je zvornička policija podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj kojim ih tereti da su počinile krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, objavile su Nezavisne. 

Djevojke su osumnjičene da su 20. maja oštetile četiri automobila i dva kedija u vlasništvu jedne kompanije koji su bili na parkingu.

Počupale su retrovizore, brisače, tablice te oštetile i udubile lim na automobilima.

- Sumnja se da je svemu prethodila svađa među njima pa su na kraju stradala parkirana vozila - rekao je izvor Nezavisnih. Dodao je da se vjeruje da su djevojke tokom agresije rukama i nogama udarale u vozila, a šteta je procijenjena na 1.150 maraka.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Zvornik, policiji je 20. maja prijavljeno da je nepoznata osoba ili više njih, oštetila više teretnih i putničkih automobila koji su bili parkirani na parkingu Rekreativno-sportskog centra Zvornik u Ulici patrijarha Pavla.

- Policijski službenici su, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela i pronalasku počinilaca, operativnim radom na terenu identifikovali S.V. i maloljetno lice, za koja postoje osnovi sumnje da su oštetili šest parkiranih teretnih i putničkih automobila, na kojima je tom prilikom pričinjena materijalna šteta - dodali su u PU Zvornik.