Duraković za Faktor kaže kako se nada da će pojedinci koji su izvršili krivična djela tokom izbornog procesa, na šta su iz inicijative "Moja adresa: Srebrenica" stalno ukazivali, na kraju biti i kažnjeni. 

-Ova akcija SIPA-e ohrabrujuća, jer mi smo stalno govorili o aktivnostima pojedinaca, koji su nažalost krali identitet ljudi i mimo njihove volje prijavljivali ih da glasaju putem pošte iz Srbije. Mi smo odmah alarmirali i javnost i CIKBiH kada je u toku bilo prijavljivanje naših građana u dijaspori da glasaju putem pošte. Možda sve ovo, uključujući istrage i akcije, uzima malo više vremena, ali očekujemo da se istraga dovede do kraja i da se pojedinci koji vrše teška krivična djela u izbornom procesu zaista i kazne - poručio je Duraković.

Istakao je da CIKBiH i SIPA. i bez istrage, imaju dovoljno pritužbi na neregularnosti u izbornom procesu u Srebrenici. 

Pripadnici SIPA-e od jutros po nalogu Tužilaštva BiH vrše pretrese na četiri lokacije u Tuzlanskom kantonu i u Srebrenici. Tri osobe su osumnjičene zbog izbornih prevara. 

Prošle sedmice, podsjetimo, i Centralna izborna komisija BiH, zbog velikog broja prijavljenih nepravilnosti, naložila je istragu na svih 29 biračkih mjesta u Srebrenici.