open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Dudić: Poliven sam pivom dva puta, psovali su mi ženu, djecu i majku; Osim: Nismo nagrađeni
Velež i Sarajevo podijelili su bodove u derbiju 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
19.09.2022. u 18:10
get url
text

Rođeni su poveli preko Dženana Zajmovića u 55. minuti, a izjednačio je Ivana Ikić 20 minuta kasnije.

- U principu, osvojili smo samo bod, jer smo bili bolji u prvom i u drugom poluvremenu. Sarajevo je postiglo lijep gol nakon naše greške. Odigrali smo kompletnu utakmicu, igrači su sproveli ono što smo tražili od njih, ali nije nas nagradilo. OK.

VEZANI TEKST - Derbi BiH: Velež i Sarajevo podijelili bodove u Gabeli

Ako ovako nastavimo igrati, kada se kompletiramo, kada se popravi atmosfera oko kluba, kada se vratimo na svoj stadion, vjerujem da ćemo biti bolji - kazao je, između ostalog, trener Veleža Amar Osim za MY TV, dodavši da se Sarajevu možda vratilo ono što su imali pehove u prethodnim utakmicama.

Feđa Dudić govorio je o nemilim scenama tokom i nakon utakmice. Očito mu navijači nisu oprostili što je ljetos napustio klupu Veleža i prešao u Sarajevo.

- Poliven sam pivom dva puta. Mislim da to nisam zaslužio od navijača Veleža. Hvala ljudima iz kluba, ali ovo što sam doživio od navijača... Psovanje moje žene, djece, majke..., mislim da to nisam zaslužio, ali valjda to tako treba. Ne moraš oprostiti odlazak, ali nemoj vrijeđati - kazao je Dudić, dodavši da je Velež bio bolji prvih 15 minuta prvog i drugog poluvremena, te da je mogao zabiti i više pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.