open-navfaktor-logo
search
Policija potvrdila
Drama u Kragujevcu: Državljanin BiH drogiran udario ženu autom, skinuo se go do pojasa pa pobjegao na krov
Državljanin Bosne i Hercegovine N. Š. (1997) uhapšen je u Kragujevcu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.
19.10.2022. u 17:03
get url
text

Osumnjičeni se tereti da je jučer oko 12.15 upravljajući automobilom "golf", pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, izazvao saobraćajnu nezgodu u ulici Kraljevačkog bataljona.

Tom prilikom oštetio je više putničkih vozila i oborio pješaka, 73-godišnju ženu, a potom pobjegao, saopćila je Policijska uprava Kragujevac.

Također, policija je kod vozača pronašla i manju količinu kokaina, pa će protiv njega biti podnesena i krivična prijava za neovlašteno držanje opojnih droga.

Povrijeđena žena je zadobila teške tjelesne povrede i hospitalizovana je u Kliničko-univerzitetskom centru Kragujevac.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, navodi se u saopćenju PU Kragujevac.

Kako javljaju srbijanski mediji, 25-godišnjak se nakon što je izazvao nesreću popeo na krov obližnje kuće odakle je go do pasa prijetio da će izvršiti samoubistvo.

Na mjesto incidenta pored policije i Hitne pomoći stigao je pregovarački tim s namjerom da vozača odvrati od samoubilačke namjere.

Poslije određenog vremena to im je i uspjelo. Unezvjereni vozač je sišao sa krova.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.