open-navfaktor-logo
search
Uhapšen u akciji FUP-a
Dragan Majstorović predat Tužilaštvu KS
Osumnjičen da je tokom 2017. godine uzeo novac za izdavanje fiktivnih uvjerenja o vojnom stažu
23.10.2018. u 12:51
get url
text

Dragan Majstorović, zaposlenik Federalnog ministarstva za pitanja boraca, kojeg su jučer uhapsili pripadnici FUP-a predat je u nadležnost sarajevskog Tužilaštva. 

{$galerijaFotografija}

- Postupajuća tužiteljica odredila je 24-satno zadržavanje osumnjičenog, a nakon što ga u tom roku ispita, donijet će odluku o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete - kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Majstorovića su jučer, pod nadzorom sarajevskog Tužilaštva uhapsili pripadnici FUP-a zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i krivotvorenje službene isprave.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, on je osumnjičen da je tokom 2017. godine uzeo novac za izdavanje ktivnih uvjerenja o vojnom stažu.

- U toku jučerašnjeg dana pripadnici FUP-a izvršili su pretrese kancelarije, stana i automobila u vlasništvu osumnjičenog. Pronađeno je oko četrdeset pečata za koje se sumnja da su
korišteni prilikom krivotvorenja kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku - kazali su u Tužilaštvu.

 

dragan-majstorovic-privodjenje-23102018-JB-0J4A9986.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.