- Nemamo kanal na hrvatskom jeziku u BiH, ali ćemo do kraja godine imati svakako Radioteleviziju Herceg-Bosne u potpunom vlasništvu naših općina i županija kako više ni bismo bili taoci onih koji su na naše zahtjeve za kanalom podizali nacionalni vitalni interes - poručio je na predizbornom skupu HDZ BiH u Grudama predsjednik ove stranke Dragan Čović.

Isto je Čović govorio i u kampanji 2014. godine, kada je rekao da će kanal na hrvatskom jeziku biti gledljiv do kraja 2015. godine, piše Bljesak.

- Želimo kanal na hrvatskom jeziku kao dio javnog RTV sistema BiH, i vrlo jasno ću kazati, dobit ćemo ga iduće godine kada se vratimo u vlast - rekao je lider HDZ-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović na predizbornom skupu 2014. godine u Širokom Brijegu.

Čović je u Grudama, pored poruka o kanalu na hrvatskom jeziku, predstavio Izborni program počevši od privrede, potom demografije, ali i pravne države te boraca. Na kraju je pozvao svećenike da pozovu narod na glasanje.

- Katolička crkva, privrednici, naša mladost, svi smo jedno veliko zajedništvo i nije bitno spominjati za koga da se glasa, samo pozvati ljude da izađu na izbore - zaključio je Čović u Grudama.