Sarajevska policija uhapsila je 25-godišnjeg Semira Zornića i 18-godišnju Arabelu Avdić, koji su jučer rano ujutro, oko 2.45 sati, pokušali provaliti u "Konzum" na Koševskom Brdu.

Policija je nakon prijave da neko pokušava provaliti u prodavnicu u ulici Muhameda Hadžijahića izašla na mjesto događaja i zatekla provalnički par na djelu. U neposrednoj blizini pronađeno je vozilo "renault scenic", kojim su se dovezli, a koje je ukradeno na području Ilidže.

Pretresom vozila pronađeno je 14 paketića marihuane i paketić spida, a Avdić je rekla da je droga njena.

U toku krim-obrade u MUP-u Kantona Sarajevo utvrđeno je da je Zornić automobil, vlasništvo A. H. iz Sarajeva, ukrao u ilidžanskom naselju Otes početkom novembra.

Nakon što su saslušani u policiji, Zornić i Avdić su jučer predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Njemu se na teret stavljaju krivična djela teška krađa, pokušaj teške krađe, te krađa, dok se djevojka tereti za pokušaj teške krađe i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

- Za osumnjičene osobe određeno je 24-satno zadržavanje, a nakon što ih ispita postupajući tužilac će odlučiti o daljnjim mjerama koje će protiv njih biti poduzete - kazala je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.