Na početku sjednice delegati su minutom šutnje odali počast federalnom ministru Salki Bukvareviću, koji je danas preminuo od posljedica koronavirusa.

Dom naroda PFBiH jednoglasno je usvojio prijedloge Vlade FBiH o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekata na Koridoru Vc - treći dio (poddionica Paprikuša - Nemila) u iznosu 70 miliona eura (inicijative su vezane za kreditno zaduženje u ukupnom iznosu 180 miliona eura), zatim finansiranje izgradnje dionice autoceste na Koridoru Vc Putnikovo brdo - Medakovo (dužine 8,5 km) u iznosu 60 miliona eura, te izgradnje regionalnog vodovoda "Plava voda" u iznosu 22 miliona eura.

Delegati su dali potrebnu većinu prijedlogu zaljučaka koji poizilaze iz odluka Ustavnog suda BiH i presuda Ustavnog suda FBiH.

Dom Naroda PFBiH usvojio je Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji BiH, kao i Prijedlog zakona o obaveznim osiguranjima i te cestovnom prijevozu.

Na sjednici je data suglasnost Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije da pristupi aktivnostima u postupku izdavanja energetskih dozvola za izgradnju vjetro elektrana privrednim društvima iz Tomislavgrada, Mostara, Livna i Sarajeva.

Delegati Doma naroda usvojili su izvještaj o zabrani fizičkog kažnjavanja djeteta u BiH, koju je dostavila institucija Obdusmena za ljudska prava BiH, kao i izvještaj o zaduženju FBiH po osnovu emisje trezorskih zapisa.

U posljenjoj tački usvojena je odluka o izboru članova Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju za čijeg je predsjednika izabran Ivica Pavković iz Zastupničkog doma PFBiH, a za njegovog zamjenika Aljoša Čampara iz Doma naroda. Na toj dužnosti oni će se mijenjati svakih šest mjeseci.