open-navfaktor-logo
search
Oglasio se Srđan
Đokovićev otac podijelio poruku fanova: Završio je pokušaj atentata, 50 metaka Novaku u prsa
Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svijeta, Novaka, oglasio se nakon što je Federalni sud u Australiji odlučio da srbijanski teniser mora napustiti Australiju.
16.01.2022. u 12:08
get url
text

Đoković senior je na Instagram storyju podijelio poruku od jednog prijatelja.

- Završio je pokušaj atentata na najboljeg svjetskog sportaša. 50 metaka Novaku u prsa. On nakon svega daje podršku mladom igraču od 17 godina. E, to je Nole, čovjek, brate... Vidimo se u Parizu - piše na objavi koju je podijelio Srđan Đoković uz dio pjesme Jasne Zlokić "Ja sam ti jedini drug".

Nedugo potom se korigovao i poručio kako to nisu njegove riječi, nego "riječi fanova", zapriejtivši da će tužite one koji su to okarakterisali kao njegovu izjavu.

 

Podsjetimo, kada je Đokoviću prvi put oduzeta viza (5. januara) i dok je njegov sin bio u hotelu za migrante, Srđan je po Beogradu organizovao proteste, Novaka upoređivao sa Isusom, punio je medijski prostor svojim izjavama koje su često štetile ugledu najboljeg tenisera na planeti.

Vlada države Viktoria i organizatori turnira odobrili su Novakovo medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv COVID-19 za takmičenje, što mu je omogućilo da dobije vizu za putovanje. Ali, australske granične snage odbile su izuzeće i ukinule mu vizu po dolasku u Melbourne.

VEZANI TEKST - Sabrana djela Srđana Đokovića: Od lažnog Isusa do lažnog generala

Đoković je potom proveo četiri noći u hotelskom pritvoru prije nego što je sudija u ponedjeljak poništio odluku o ukidanju vize.

Međutim, Đoković je priveden u subotu nakon što su mu australski dužnosnici po drugi put ukinuli vizu. Savezni sud s tročlanim vijećem danas je jednoglasno presudio protiv Đokovića, nakon što je saslušao njegov slučaj.

Australija nalaže da se svi igrači potpuno vakcinišu protiv koronavirusa kako bi se takmičili na prvom ovogodišnjem Grand Slam turniru, a Novak Đoković je priznao kako nije vakcinisan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.