open-navfaktor-logo
search
Pet minuta slave
Sabrana djela Srđana Đokovića: Od lažnog Isusa do lažnog generala
Prethodnu sedmicu u svijetu sporta obilježila je drama tenisera Novaka Đokovića u Australiji.
11.01.2022. u 21:50
get url
text

Svjetski broj 1 stigao je u Melbourne s namjerom da igra Australian Open, Grand slam turnir koji je osvajao devet puta, ali mu je po dolasku oduzeta viza. Na arodromu je pritvoren, potom prebačen u migrantski hotel. Đoković se žalio, a Sud mu je odlučio vratiti vizu. Postoje velike šanse za Đoković zaigra na turniru, iako australske vlasti u svakom momentu mogu donijeti drugačiju odluku.

VEZANI TEKST - Žrijeb za Australian Open u četvrtak, Đoković prvi nosilac
 

Dok je Đoković vodio bitku u Australiji, njegova porodica predvođena ocem Srđanom organizirala je konferencije za medije i proteste u Beogradu.

Đoković senior punio je medijski prostor svojim izjavama koje su često bile nebulozne i koje su štetile ugledu najboljeg tenisera na planeti.

Po matrici "ceo svet protiv Srba", Srđan se prvih dana obrušio na premijera Australije Scotta Morrisona. Nazvao ga je skotinom.

- Oni ga drže u zarobljeništvu, a on je naš ponos. Novak je Srbija, a Srbija je Novak. Oni gaze Novaka, a time gaze i Srbiju i srpski narod. Mi smo civiliziran narod koji se uvijek branio i nikada nije napadao kroz čitavu historiju - jedna je od izjava Srđana Đokovića.

S njom se nije složio političar Nenad Čanak, koji je na sve to kazao da užasan tretman u Australiji nije imao Srbin nego nevakcinisani magarac.

Đoković nije vakcinisan protiv koronavirusa. Stoga ga mnogi smatraju jednim od najpoznatijih antivaksera. Novax je nadimak koji je zbog toga dobio.

VEZANI TEKST - Đoković: Mi nismo vakseri, ni antivakseri, mi smo Srbi
 

- Mi nismo ni vakseri, ni antivakseri, ni ovi, ni oni, mi smo Srbi - branio je Srđan sina Novaka.

Nasjedao je Srđan i na šale s društvenih mreža i tako pokazao da mu humor nije jača strana.

Twitterom je kružila fotografija glumca Stevea Carella iz filma Space Force u kojoj se tvrdilo sljedeće:

- Australski brigadni general Mojt Egađo dao je ostavku iz protesta zbog načina na koji se njegova vlada odnosi prema prvom reketu svijeta. Bravo, junače!

Mojt Egađo.

Moj. Te. Gađo.

Valjda je jasno?

Srđanu Đokoviću nije bilo pa je tu izmišljenu informaciju podijelio na skupu u Beogradu:

- Unutar njih je sve više ljudi koji staju na Novakovu stranu. Ne znam jeste li vidjeli, i njihov brigadni general dao je ostavku zbog ovoga što rade najboljem sportisti na svijetu, Novaku Đokoviću - rekao je Đokovićev otac dok su okupljeni skandirali.

Srđan je sina Novaka uporedio i sa Isusom.

- Isusa Krista su razapinjali na krst i on je izdržao i dalje je živ među nama, a Novaka isto razapinju, pokušavaju ga baciti na koljena i raditi mu sve i svašta. Moja pokojna baba Sara iz Šavnika je pričala "sram vas bilo gu*ice kad obraza nemate"... Da to rade Novaku, najboljem teniseru na svijetu, najboljem čovjeku na svijetu, sram ih bilo. Ali opet kažem, on će izdržati.

VEZANI TEKST - Da li je Đoković prevario Australce: Porodica prekinula presicu nakon neugodnog pitanja
 

Posljednje obraćanje Đokovićeva porodica imala je u ponedjeljak, a okončano je kada je strana novinarka postavila pitanje o Novakovom PCR testu.

Đoković je svoju odbranu temeljio na medicinskom izuzeću, odnosno pozitivnom testu na koronavirus. Teniser je imao dokaz da je 16. decembra bio pozitivan, a dan kasnije u Beogradu je dijelio nagrade mladim nadama.

Novinarka je pitala šta se dogodilo kada je 16. decembra Đoković saznao da je pozitivan, kao što se navodi u njegovoj odbrani, a mediji su ovih dana objavili brojne dokaze da je nakon tog PCR testa svugdje hodao bez ikakvih mjera zaštite... No, porodica je u tom trenutku prekinula press konferenciju. Valjda je to slobodarska vizija o kojoj su govorili danima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.