Završen projekt

Dodjela stanova za 20 raseljenih porodica u Travniku

Objavljeno: 11.10.2019. u 08:01

Vrijednost novoizgrađene zgrade u općini Travnik je 1,7 miliona KM

U Travniku će danas biti uručeni ključevi od stanova za 20 raseljenih porodica u okviru Projekta "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja - CEB II", koji na području Federacije BiH implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. 

Vrijednost novoizgrađene zgrade u općini Travnik je 1,7 miliona KM, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo kreditna sredstva od 1,3 miliona KM. Ostatak sredstava je učešće Općine Travnik koja je osigurala zemljište, projektnu dokumentaciju, dozvole, usluge nadzora nad izvođenjem radova i priključenje objekta na potrebnu infrastrukturu.

Završetkom tog projekta, čiju implementaciju je provodilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fondom za povratak BiH i Općinom Travnik, svoj dom će dobiti 20 raseljenih porodica koje su bile smještene u objektima kolektivnog centra u Travniku.

Svečanosti uručenja ključeva prisustvovat će federalani ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, te predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fonda za povratak BiH, resornog kantonalnog ministarstva SBK i CRS-a, najavljeno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije