- Današnje vrijeme, ali i sva vremena za srpski narod uvijek su tražili ljude koji mogu da razumiju i ponesu narodne probleme na svojim leđima i da ih na najbolji mogući način rješavaju. Zato i mislim da je ovo dio pravde koja je ovdje bila potrebna. Došao sam da čestitam kao čovjek koji vjeruje u SPC integrisanu i jedinstvenu, onu koja je osnovni element našeg identiteta, crkvu koja nikada nije poklela, kalkulisala i uvijek je istrajala - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Podsjećamo, mitropolit Joanikije prošle nedjelje ustoličen je na Cetinju, gdje je u manastir stigao helikopterom, a na isti način je i otišao. Ceremoniju ustoličenja pratili su protesti, a reagirala je policija koja je na demonstrante ispaljivala suzavac i gumene metke.

Dodik je rekao da je narod u RS i Srbiji uvijek spreman da razgovara o svemu što je potrebno da se pomogne narodu u Crnoj Gori i da rješava probleme.

- SPC je ovdje učinila sve da spriječi da se oduzmu hramovi. U RS smo kao znak podrške organizovali litije u Banjoj Luci i Trebinju i davali podršku na različite načine, jer smo smatrali da smo jedno i da to jedno ne može niko da promijeni. To jedno mora opstati, a jedno se zove srpski narod i SPC - poručio je Dodik.