Nova vlast

Dodik potvrdio: Staša Košarac i Vojin Mitrović bit će SNSD-ovi kandidati za državne ministre

Objavljeno: 07.12.2019. u 14:27

Sinoć smo razgovarali sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je meni i predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji saopćio da će do ponedjeljka dostaviti imena kandidata za ministre, rekao je Dodik

Staša Košarac i Zoran Tegeltija

FOTO: Ines Lučić

Staša Košarac i Vojin Mitrović su kandidati Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za ministre u Vijeću ministara Bosne i Herecgovine, potvrdio je danas lider stranke Milorad Dodik.

-Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa ići će Staša Košarac, a za ministra transporta i komunikacija Vojin Mitrović - rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Ostala mjesta iz srpske kvote, kako je dodao, bit će popunjena u skladu s dogovorom s koalicionim partnerima SNSD-a.

Dodik očekuje da će najkasnije do 23. decembra biti zakazana sjednica Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi bio izabrano novo Vijeće ministara.

- Sinoć smo razgovarali sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je meni i predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji saopćio da će do ponedjeljka dostaviti imena kandidata za ministre - rekao je Dodik.

Ako to isto učini i bošnjačka strana, kaže Dodik, Tegeltija može u ponedjeljak, 9. decembra da zatraži provjeru kandidata.

Provjera bi trebalo da se završi do kraja sedmice i već 18., a najkasnije 21. ili 23.decembta da se zakaže sjednica parlamenta na kojoj će biti izabrano novo Vijeće ministara.

Time bi se, kaže, završio taj proces, koji je "neopravdano dugo trajao i doveo do zastoja na mnogim poljima".

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije