open-navfaktor-logo
search
Šovinistički ispadi
Dodik ponovo vrijeđa: SIPA može doći u stranku ako budu okupani i očešljani, da se ne osjeti miris iz Sarajeva
Govoreći na današnjoj press konferenciji o najavljenim aktivnostima u vezi s novim prijedlozima zakona o formiranju VSTV-a na nivou RS-a, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je naveo da će se na drugačiji način regulisati izbor sudija i tužilaca, te da će se u januaru takav zakon naći pred zastupnicima NSRS-a.
22.12.2021. u 14:42
get url
text

Dodao je da će biti zabranjen rad Suda i Tužilaštva BiH na području RS-a.

- Nema nigdje na svijetu da jedan dio vlasti plaća sudstvo, a da je ono izopšteno od bilo kakve odgovornosti prema RS-u – dodao je.

Upitan da li će se on odazvati, ukoliko dobije poziv Tužilaštva BiH, Dodik je kazao da "nije problem".

VEZANI TEKST - Dodik: Ova istraga je kraj BiH, u januaru uspostavljamo VSTV Republike Srpske

- Ako se uredno najave. Nek oni (SIPA) slobodno dođu u stranku, ako dođu uljudno, fino, lijepo i ako se normalno i lijepo ponašaju. Ako budu okupani i očešljani i da se ne osjeća nikakav miris iz Sarajeva, onda možemo da sarađujemo – rekao je Dodik.

Kazao je da su pripadnici SIPA-e jučer zvali u SNSD i tražili da se pripreme dokumenti, te tražili informacije ko je predsjednik stranke, članovi glavnog odbora, informacije o statutu...

- Ja mislim da ovdje nema niko ko ne zna ko je predsjednik SNSD-a. Sve je to nakaradno. Mi nemamo šta da krijemo. Sve je to da bi se radili pritisci, a pritisci ponekad mogu da budu kontraproduktivni – rekao je Dodik.

Govoreći o najavljenoj posjeti predsjednika Mađarske Viktora Orbana BiH 25. januara, Dodik je podvukao da samo Predsjedništvo BiH može donijeti odluku o otkazivanju te posjete, kao i da on na to nikada neće dati saglasnost.

Poručio je da politička situacija u BiH ne vodi nigdje i da su Bošnjaci oslonjeni na "voštane figure" u Americi i poneke u Evropi.

- Evropljani su prvaci svijeta u nepoštovanju pravne države BiH – dodao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.