Prijetnje

Dodik ponovo protiv zakona: RS će početi preuzimati poslove koje su nam oteli

Objavljeno: 06.07.2019. u 15:29

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković rekao je danas da Vijeće ministara ovakvo kakvo jeste ne treba nikom i da će institucije RS-a nastaviti da rade svoj posao

Aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da za entitet RS nije bitno formiranje Vijeća ministara BiH jer će, kako je kazao, institucije tog bh. entiteta preuzeti poslove koji su im oteti.

- Vijeće ministara BiH nama nije važno. To da je važno misle samo oni koji drže do BiH. Mi treba da ravijemo pune kapacitete institucija RS-a i počet ćemo da preuzimamo poslove koje su nam oteli kako bismo ih ponovo vratili u RS - rekao je Dodik.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković rekao je danas da Vijeće ministara ovakvo kakvo jeste ne treba nikom i da će institucije RS-a nastaviti da rade svoj posao, ne obazirući se na to.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije