Švedska kraljevska akademija objavila je meni koji se sinoć našao pred nobelovcima i drugim visokim zvanicama na banketu u Stockholmu. Nakon ceremonije dodjele Nobelovih nagrada, uslijedila je večera u Gradskoj kući.
Meni svečanog banketa držao se u tajnosti do zvaničnog početka večere u 19 sati. Nazivi jela bili su ispisani na francuskom, engleskom i švedskom jeziku. Za predjelo je služen kavijar, dok se za glavno jelo na stolu našla punjena patka sa krompirima posluženim sa karamelizovanim lukom.
Za desert, nobelovci i ostale zvanice mogli su da uzmu mus od malina, čokoladni mus, krem i sorbe od malina. Objavljena je i selekcija vina, i ostalih pića koja su gosti mogli da izaberu. Nobelove nagrade se, inače, dodeljuju 10. decembra jer je Alfred Nobel, pronalazač i proizvođač dinamita, po kome priznanja nose ime, preminuo na današnji dan 1899. u Sanremu.