Nije želio govoriti o konkretnim imenima niti koja ministarstva "priželjkuju". 

- Razgovarali smo o sastavu Vlade, važnosti da se ona što prije formira i bude kvalitetna. Nismo decidno govorili o pojedinim ministarstvima, ali smo došli do zaključka da DNS ima kapaciteta i kvalitetne kadrove. O tome ćemo detaljno govoriti kada se potpišu koalicioni sporazumi. Uglavnom, DNS će učestvovati u paketu, Vladi RS-a i institucijama Bosne i Hercegovine i na tom nivou će se tražiti rješenje - rekao je Ivić.

Još jedna opoziciona partija u RS-u potvrdila je danas da ulazi u vladajuću koaliciju.

Predsjednik SPS-a Goran Selak, kazao je nakon konsultacija sa mandatarom Radovanom Viškovićem da će oni činiti novu skupštinsku većinu i biti dio Vlade RS-a. Tvrdi da nije bilo govora oko personalnih rješenja, a očekuje da shodno izbornom rezultatu i svoja tri zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a, kadrovi SPS-a budu zastupljeni u Vladi RS. 

Darko Banjac predsjednik NPS-a, kazao je nakon konsultacija sa Radovanom Viškovićem, da oni "ne uvjetuju i ne ucjenjuju", ali očekuje da će njegova stranka dobiti dva ministra - srpskog i bošnjačkog.

Diko Cvjetinović

Ministar iz reda srpskog naroda trebalo bi da bude generalni sekretar NPS-a Diko Cvjetinović. Banjac očekuje da bi on mogao biti ministar privrede i preduzetnuštva. 

- On je master ekonomije, ima svoju privatnu firmu i iskustva u tom sektoru - dodao je Banjac.

Podvukao je da će NPS dostaviti i nekoliko imena kandidata za ministra iz reda bošnjačkog ili hrvatskog naroda.