open-navfaktor-logo
search
Uređivačka politika
Dnevnom avazu važnije šta u New Yorku radi Tači, nego Izetbegović
Govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na zasjedanju Generalne skupštine UN-a, kao i Izetbegovićev susret sa Donaldom Trumpom u New Yorku, uredništvo Avaza je u potpunosti ignorisalo
28.09.2018. u 11:58
get url
text

- Predsjednik Kosova Hašim Tači susreo se na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom i državnim sekretarom Mikeom Pompeom, javlja kosovska televizija RTK.

Kako prenosi RTK, on je izjavio da mu je Trump rekao da je "Kosovo izvanredno mjesto, s divnim narodom i da saosjeća problematiku Kosova“ – prenio je jučer Dnevni avaz, "najtiražniji i najutjecajniji printani medij u BiH".

I dok su detaljno izvijestili o Tačijevom susretu sa američkim predsjednikom, novinari Avaza nisu prenijeli nijednu jedinu riječ o učešću bh. delegacije na zasjedanju Generalne skupštine UN-a.

Govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na zasjedanju Generalne skupštine UN-a, kao i Izetbegovićev susret sa Donaldom Trumpom u New Yorku, uredništvo Avaza je u potpunosti ignorisalo, procijenivši, vjerovatno uz prethodno savjetovanje sa njihovim "konsultantom" Fahrudinom Radončićem, da je važnije šta u New Yorku radi i s kim se sastaje predsjednik Kosova, nego predsjednik njihove vlastite države.

Ovakav uređivački koncept, međutim, ne iznenađuje nikoga ko iole poznaje način razmišljanja utemeljitelja Avaza Fahrudina Radončića, koji već godinama kao jedan od najvećih uspjeha u svojoj blistavoj novinarskoj karijeri ističe knjigu koju je svojevremeno objavio o vođi kosovskih Albanaca Ademu Demaćiju, koji je u bivšem sistemu bio politički zatvorenik.

Nedavnu smrt Demaćija Radončić je na stranicama Avaza ožalio i prežalio kao da mu je umro najrođeniji rod, a pri tome je, naravno, u prvi plan stavio samog sebe, umjesto pokojnika. Što je, također, uobičajeno za Radončića i Avaz.   

Sjetimo se samo vijesti otprije nekoliko godina kada je Sarajlija izvršio samoubistvo skokom sa Avazovog tornja, a Avaz je tu tragediju ispratio "prigodnim" naslovom: "Skočio u smrt s vrha najviše zgrade u regionu"!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.