Tabut s dječakovim tijelom prekriven turskom zastavom prevezen je u naselje Karanfil. Majka Dilan, otac Zeki i troje braće i sestara bili su shrvani bolom.

Dženaza-namaz predvodio je muftija u Gaziantepu Huseyin Hizarlar, nakon čega su se porodica, prijatelji i građani oprostili od ubijenog dječaka.

Dženazi su prisustvovali i guverner Gaziantepa Davut Gul, komandant 5. motorizovane brigade Haci Halil Osma, gradonačelnica Gaziantepa Fatma Sahin, zastupnici Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Mehmet Ali Sahin i Mehmet Erdogan, kao i Republikanske narodne stranke (CHP) Bayram Yılmazkaya i Mahir Polat.

U napadu na kuću u distriktu Karkamis koji su izveli teroristi YPG/PKK-a poginule su tri osobe, među kojima i petogodišnji Hasan Karatas.

FOTO: AA

Porodica, prijatelji i sugrađani oprostili su se i od Aysenur Alkan, nastavnice poginule u napadu kojeg su jučer teroristi YPG/PKK-a iz Sirije izveli na distrikt Karkamis, u turskom Gaziantepu.

Tabut s njenim tijelom je, nakon obdukcije, prevezen u kompleks džamije "Hz. Ali". Od mlade nastavnice oprostili su se njena majka, otac i trojica braće.

Podršku porodici u ovim teškim trenucima pružila je i gradonačelnica Gaziantepa Fatma Sahin. Ispred tabuta postavljeni su njena fotografija, zastava Republike Turske i cvijeće.

Dženazu je predvodio muftija u Gaziantepu Huseyin Hazirlar, a tijelo je ukopano na groblju u Nizipu.

Dženazi su pored porodice prisustvovali učenici Gimnazije "Huseyin Yalcin Capan" koju je Alkan pohađala, guverner Gaziantepa Davut Gul, komandant 5. motorizovane brigade Haci Halil Osman, gradonačelnica Sahin, zastupnici Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Mehmet Ali Sahin i Mehmet Erdogan, Republikanske narodne stranke (CHP) Bayram Yilmazkaya i Mahir Polat, načelnik okruga Nizip Oguz Alp Caglar, načelnik općine Mehmet Sari te nastavnici Osnovne škole Kocatepe u kojoj je predavala.

U napadu terorista YPG/PKK-a poginule su tri osobe, među kojima i nastavnica Osnovne škole Kocatepe Aysenur Alkan.