open-navfaktor-logo
search
Porodični dan
Djeca uživala na zabavi u Vilsonovom šetalištu
Ova tradicionalna manifestacija pružila je građanima, a posebno djeci, veliku zabavu, edukaciju, rekreaciju i upoznavanje sa organizacijama i udruženjima sa područja općine Novo Sarajevo
14.09.2018. u 21:02
get url
text
get url
text

Općina Novo Sarajevo večeras je na Vilsonovom šetalištu organizirala je 13. tradicionalni Porodični dan kojem su prisustvovali brojni građani Sarajeva.

Ova tradicionalna manifestacija pružila je građanima, a posebno djeci, veliku zabavu, edukaciju, rekreaciju i upoznavanje sa organizacijama i udruženjima sa područja općine Novo Sarajevo.

Manifestaciju je otvorio općinski načelnik Nedžad Koldžo. Kao i prethodnih godina, Općina Novo Sarajevo pripremila je raznovrsne i zanimljive sadržaje i bogat zabavni program za sve generacije.

Na Vilsonovom šetalištu, između ostalog, predstavljene su aktivnosti Centara za zdravo starenje Općine Novo Sarajevo, radionice projekta  Vanškolske aktivnosti kojeg finansira općina, a realizira Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, kao i mnoge druge zanimljive aktivnosti udruženja  građana i sportskih društava sa područja općine.

{$galerijaFotografija}

Na Otvorenoj sceni nastupili su, između ostalih, Drum orchestra, učenici novosarajevskih osnovnih škola, plesni studio Lucca Dance i grupa Electric five.

Na prostoru oko otvorene scene bio je postavljen baby kutak, balon foto kutak, kutak za kostimiranje i vodoperive tetovaže, organizirale su se društvene igre i megaplesna zabava sa maskotama. Najmlađi su imali priliku učestvovati u igri pod nazivom "Velika potraga za obilježjima Novog Sarajeva“, a duž Vilsonovog šetališta vozio je veseli vozić.

Partneri Općini Novo Sarajevo u organizaciji manifestacije bili su Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo,  Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo, te JP ONSA, navodi se u saopćenju.

Značajan doprinos u organizaciji i realizaciji dali su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo, te III Policijske uprave Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.