open-navfaktor-logo
search
Oproštajni prijem
Direktor KPZ-a Sarajevo uručio zahvalnicu ambasadoru Štefaneku
Uprava KPZ-a zahvalila se šefu Ureda Vijeća Evrope u Sarajevu za podršku i unapređenje saradnje ove institucije sa Vijećem Evrope
10.01.2020. u 10:42
get url
text

Šef Ureda Vijeća Evrope u Sarajevu ambasador Drahoslav Štefanek sinoć je u Sarajevu organizirao oproštajni prijem kojem su prisustvovali predstavnici institucija iz BiH, međunarodne zajednice, diplomatskog kora, te druge javne ličnosti. 

Tom prilikom, direktor KPZ-a Sarajevo Faruk Zubčević je ambasadoru Štefaneku uručio zahvalnicu za aktivnosti koje je preduzeo i na taj način omogućio efikasniju i direktniju saradnju ove institucije sa Vijećem Evrope.

To se naročito odnosi na projekte koje Vijeće Evrope implementira u BiH, a koji su od suštinske važnosti za kompletan sistem sigurnosti, tretman pritvorenih osoba, kao i u konačnici stvaranje uslova za izgradnju novog kompleksa KPZ-a na Igmanu.

Štefanek je ovom prilikom izjavio kako je u popunosti zadovoljan povećanjem sigurnosnih i drugih pitanja u KPZ-u Sarajevo, te pohvalio menadžment na čelu sa Zubčevićem.

Posebno je, kako je kazao, zadovoljan realizacijom Strategije borbe protiv korupcije i Akcionog plana za period 2017-2019., kao i saradnjom sa drugim policijskim, sigurnosnim i antikorupcionim organima u BiH.

Ambasador Štefanek karijeru će nastaviti kao specijalni predstavnik Vijeća Evrope za migracije i izbjeglice, a dužnost će preuzeti 15. januara. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.