Gdje skijaju poznati: Dino Merlin u Italiji, Zlatan Muslimović sa suprugom u Austriji

objavljeno: 07.12.2017. u 22:12

Brojne poznate ličnosti iz naše zemlje u narednim mjesecima odmarat će i skijati na bh. planinama, ali i inostranstvu.

Sezonu skijanja među prvima otvorio je Dino Merlin koji već nekoliko dana uživa u Bolzanu u Italiji. Sliku je podjelio i sa fanovima na društvenim mrežama uz poruku: 

- Ponekad je opuštanje najproduktivnija stvar koju možete uraditi.  

Mađioničar odmara u krugu rodbine, a sigurno je da će koncert u Švicarskoj, koji9 je najavljen za 16. decembar, iskoristiti da skija i u jednom od tamošnjih zimskih centara. 

Elvir Bolić slovi kao veliki ljubitelj zimskih sportova, a godišnje u nekoliko navrata posjećuje ski-centre širom svijeta. Popularni Bola sinoć je bio gost Hasana Salihamidžića na utakmici Lige prvaka između Bayerna i PSG-a. Često zajedno skija sa Zlatanom Muslimovićem i Kenanom Hasagićem, a uskoro bio ovaj trio trebao posjetiti neki od evropskih ski-centara.

- Sa suprugom sam već bio na jednom od austrijskih glečera. Sada čekamo da krene sezona na Bjelašnici i da možemo uživati u skijanju i na ovoj olimpijskoj ljepotici. Mi istinski uživamo u skijanju. I Bola i Keno su odlični skijaši, tako da se dobro slažemo i često družimo na planinama - kaže Zlatan Muslimović. 

Amil Lojo, muzičar i autor brojnih hitova, strastveni je ljubitelj skijanja i ovih dana je skijao na Jahorini. Ovaj kompozitor i producent redovno posjećuje i poznata skijališta širom Evrope, ali ipak kaže, najdraže mu je skijati na našim planinama. U januaru kako nam je rekao s prijateljima planira na zimovanje u Italiju, a u martu u Francusku.

I scenarista Feđa Isović proteklih dana sa svojim najbližim je skijao na Jahorini. 

Jedan od najboljih muzičara u regionu, ali i uspješni producent Nikša Bratoš, zbog brojnih obaveza, na skijanje će tek početkom januara naredne godine. 

- Jednostavno imam puno obaveza i januar je nekako tradicionalno rezervisan za odmor na Vlašiću gdje imam vikendicu. Tamo ću se najvjerovatnije zadržati petnaestak dana - kaže Bratoš.