open-navfaktor-logo
search
NATO i OSA
DF poziva BH blok da se ograde od vlastitih članova koji napadaju institucije BiH
DF smatra da tzv. BH blok više nema prostora za šutnju, pogotovo uzimajući u obzir to što pojedini zastupnici Naše stranke i SDP-a ne samo da u interesu SNSD-a i HDZ-a napadaju OSA-u, nego i otvoreno obmanjuju javnost sa tvrdnjama da o NATO integracijama BiH ne postoji dogovor
02.07.2019. u 17:55
get url
text

Demokratska fronta poziva tzv. BH blok da se odmah ogradi o kontinuiranih napada pojedinih SDP-ovih zvaničnika na Obavještajno sigurnosnu agenciju BiH, koji su očito u funkciji jačanja proruske i anti - NATO koalicije u BiH predvođene Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, saopćeno je iz ove stranke.

-DF smatra da tzv. BH blok više nema prostora za šutnju, pogotovo uzimajući u obzir to što pojedini zastupnici Naše stranke i SDP-a ne samo da u interesu SNSD-a i HDZ-a napadaju OSA-u nego i otvoreno obmanjuju javnost sa tvrdnjama da o NATO integracijama BiH ne postoji dogovor, iako u vezi s tim postoje davno usvojene odluke i zakoni od strane institucija Bosne i Hercegovine.

Ovakvim napadima i nepoštivanjem institucija Bosne i Hercegovine, tzv. BH blok ugrožava sigurosnu perspektivu BiH koja je bitan element suvereniteta države Bosne i Hercegovine. S tim u vezi pozivamo lidera BH bloka Predraga Kojovića da obuzda pomenute napade na institucije koji dolaze iz BH bloka ili da javno ustvrdi da je to zvanična politika te političke organizacije - navodi se u saopćenju DF-a. 

VEZANI TEKSTOVI: 

Izbor direktora OSA-e: Damir Mašić i prijatelji iz Rusije oduševljeni SNSD-ovom najavom

Ćudić: NATO je pitanje o kojem nema dogovora, to je izgovor za neformiranje vlasti

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.