open-navfaktor-logo
search
Kumovao alkohol
Detalji ubistva kod Visokog: Pijani punac ubo zeta nožem u stomak
Svemu je prethodila svađa, te je punac u jednom trenutku nožem nasrnuo na zeta i ubo ga u stomak
05.07.2019. u 10:04
get url
text

Dvadesetsedmogodišnji Armin Islamović podlegao je sinoć u Kantonalnoj bolnici u Zenici nakon što je nožem uboden u stomak u mjestu Lisovo kod Visokog. 

Za njegovo ubistvo osumnjičen je njegov punac Fikret Rožajac (45), koji je uhapšen nedugo nakon zločina.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, policiji su sinoć iz Hitne pomoći prijavili kako je na intervenciju dovezen muškarac sa životno ugrožavajućom ranom u predjelu stomaka. 

- Mi smo postupali po prijavi, te oko 20.50 sati uhapsili R. F. Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici Sektora kriminalističke policije, a njime je rukovodio dežurni kantonalni tužilac - kazali su iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, svemu je prethodila svađa, te je punac u jednom trenutku nožem nasrnuo na zeta i ubo ga u stomak, a navodno je tome kumovao i alkohol.

Mještani danas nisu bili raspoloženi za priču. Kratko su nam kazali kako je Fikret "volio popiti", te da je i ranije "imao jedno ubistvo", ali da je tu kaznu odslužio.

- Znam da su bili nezaposleni. Mali je bio blizak sa njim. Povremeno bi našli nekog posla, ali bi Fikret popio sve što zaradi. Šta se u njihovoj kući desilo, ne znam, i sve što bih rekao, bilo bi nagađanje - kazao nam je njegov poznanik.

Prema informacijama iz Tužilaštva ZDK, osumnjičeni će tokom dana biti predat u njihovu nadležnost i ispitan.

- Nakon ispitivanja tužilac će se opredijeliti u pogledu upućivanja prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu. Također, u toku dana bit će naložena obdukcija tijela oštećenog kao i provođenje ostalih istražnih radnji - kazali su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.