open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Desetogodišnja djevojčica pucala i ubila ženu u SAD-u jer se svađala s njenom majkom
Policija savezne države Florida uhapsila je jučer 10-godišnju djevojčicu jer je pucala iz vatrenog oružja i ubila ženu koja se svađala s njenom majkom, prenosi CNN. 
09.06.2022. u 08:38
get url
text
get url
text

Djevojčica se sada nalazi u pritvoru u Odjelu za djecu i porodicu države Floride. Državna tužiteljica okruga Orange i Osceola, Monique H. Worrell, kazala je da razmatraju cijeli slučaj i da će prije donošenja ikakve odluke o optužnici sagledati sve činjenice i uzeti u obzir uzrast djeteta.

- Želimo biti jasni da naš ured nije donio nikakvu odluku o optužnici, ovaj incident je jedan od najtragičnijih slučajeva koje sam vidjela u svojoj 22-godišnjoj karijeri - kazala je Worrell.

Majka djevojčice se također nalazi u pritvoru, navodi CNN.

Svjedoci događaja rekli su policiji da je do pucnjave došlo kada su se  majka djevojčice i žrtva, Lashun Denise Rodgers (41), počele svađati ispred stambenog naselja. Djevojčica je bila prisutna. Majka je navodno prva udarila Rodgers, koja je zatim majku udarila u leđa, stoji u izvještaju o hapšenju. 

Partner Denise Rodgers, koji je svjedočio cijelom događaju, rekao je policiji da je pokušao prekinuti sukob, ali je žrtva ponovno napala majku. Zatim je vidio kako djevojčica drži vatreno oružje u ruci i kako puca u Rodgers.

- Nije smjela udariti moju mamu - navodno je povikala djevojčica u tom trenutku.

Rodgers je prevezena u bolnicu u Orlandu, gdje je kasnije preminula. Policija je saopćila da je istraga još u toku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.