Aluminij

Demonstranti koji su napali Čovićevo auto prošli bez prekršajnog naloga

Objavljeno: 12.07.2019. u 13:22 Autor: A. B. Š.

Više od hiljadu demonstranata skandiralo je "Dragane, lopove"

FOTO: A. Bečić Šuta

Dvije osobe privedene jučer nakon incidenta i obračuna s policijom na protestu radnika Aluminija ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru, prošle su bez prekršajnog naloga.

-Pripadnici policije su priveli dvije osobe koje su nakon legitimisanja i obavljenog razgovora pušteni - potvrdio je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

Naime, demonstranti su napali vozilo u kojemu se nalazio predsjednik te stranke Dragan Čović.

 

 

Policija je privela neke od demonstranata u Mostaru nakon što su staklene boce "letjele" prema automobilu Dragana Čovića kom je odlazio iz centrale HDZ-a

Posted by Faktor.ba on Thursday, July 11, 2019

Više od hiljadu demonstranata skandiralo je "Dragane, lopove", a prema automobilu u kojem se nalazio Čović letjele su boce i drugi predmeti. Tokom incidenta povrijeđena je i jedna osoba. Prolaznica je bježeći ispred ljutitih radnika dobila staklenu bocu u nogu pri čemu joj je rasječeno stopalo. Službenici Hitne pomoći pružili su joj pomoć.

Foto: A. Bečić Šuta

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije