Brojne kritike

Demokrate krive Trumpa za masovne pucnjave u SAD

Objavljeno: 04.08.2019. u 20:07

Demokrate zatražile dodatna ograničenja kod kupovine oružja, a kao uzrok su također naveli i Trumpovu antiimigrantsku retoriku

FOTO: Arhiv

Kandidati Demokratske partije za predsjedničke izbore 2020. godine uprli su prstom u američkog predsjednika Donalda Trumpa nakon dvije masovne pucnjave u toj zemlji u manje od 24 sata.

Najmanje 29 osoba je poginulo, a desetine je povrijeđeno u pucnjavama koje su se ovog vikenda dogodile u Texasu i Ohiou.

Demokrate su povodom toga zatražile dodatna ograničenja kod kupovine oružja kao što su univerzalne provjere. Oni su također kao uzrok tome naveli i Trumpovu antiimigrantsku retoriku.

Julian Castro, bivši gradonačelnik San Antonia ukazao je na “toksičnost” bijelog nacionalizma te je izjavio da Trump mora učiniti više kako bi ujedinio Amerikance, umjesto da “raspaljuje plamen drskosti”.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije