open-navfaktor-logo
search
Pravda za Davida
Davor Dragičević: Mira za vlast od 5. oktobra neće biti više nikada
Građani okupljeni u centru Banje Luke i dalje traže istinu i pravdu za smrt mladića Davida Dragičevića
17.09.2018. u 19:44
get url
text

{$galerijaFotografija}

- Svi koji su sudjelovali u organizovanom ubistvu, otmici, silovanju, maltretiranju, bit ćete gonjeni do kraja mog života. Nikog od vas ni za najmanju sitnicu neću pustiti, a kamoli oprostiti - poručio je večeras sa Trga Krajine u Banjoj Luci Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića (21) čije je tijelo pronađeno 24. marta na ušću rijeke Crkvena u Vrbas, šest dana nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Večeras se veliki broj građana okupio u centru Banje Luke 176. put u znak podrške porodici Davida Dragičevića. Okupljanja građana počela su 26. marta, nakon identifikacije njegovog tijela i prve policijske konferencije za novinare, a organizovana su putem Facebook grupe pod nazivom "Pravda za Davida".

Porodica Davida Dragičevića i okupljeni građani na svim dosadašnjim okupljanjima traže istinu i pravdu.

- Šest mjeseci je otkako je moje dijete izašlo u grad. Šest mjeseci je tačno otkako se dijete nije vratilo u svoju kuću, svom ocu, majci, sestri i bratu. Zašto se dijete nije vratilo šest mjeseci? Zato što ljudi koji bi trebalo da paze na red, mir i sigurnost djece i građana su ga oteli, silovali, masakrirali i na kraju ubili i bacili u kanalizaciju - rekao je na okupljanju Davor Dragičević.

U slučaj "Dragičević" u međuvremenu je uključena i grupa pravnika koju je angažovala porodica, a koja bi trebalo da pomogne u rasvjetljavanju nerazjašnjene smrti Davida Dragičevića. U pitanju su advokati Duško Tomić, Ifet Feraget, Ante Nobilo, advokat iz Zagreba, i Zora Dobričanin-Nikodinović, advokat iz Beograda. Dakle, advokati su ovlašteni punomoćnici oštećenih.

- Oni imaju svoj put, njihov put je otkrivanje organizatora ubistva i ubica, a ja imam svoj put za istinu i pravdu za Davida - kazao je Dragičević.

Prema njegovim riječima, doći će 5. oktobar, koji će biti kraj za ubice i saučesnike.

- Kako ja hoću da unovčim svoju bol, smrt svog djeteta, samo se zapitajte poslije 5. oktobra, šta ćete moći unovčiti i koju bol ćete vi moći da izdržite. Praštanja za takve optužbe, za takva djela nema, a pošto nema ni istine i pravde za Davida Dragičevića i ostalu djecu, mira za vlast od 5. oktobra neće biti više nikada. I to ni za jednu vlast koja se bude ponašala kao maćeha svojim građanima, svojoj djeci - rekao je Dragičević.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu za ubistvo Davida Dragičevića protiv nepoznatih počinilaca. Nedavno je podignuta i optužnica protiv dva službenika u MUP-u Republike Srpske, PU Banja Luka, zbog zbog sumnje da su sprečavali dokazivanje u ovom slučaju.

p6.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.