Direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić kazao je Feni da su bh. teniseri rade punim kapacitetom na trenizima, dva puta dnevno.

Po njegovim riječima, zdravstevni bilten je za sada veoma dobar, tako da nema nekih problema koji bi se mogli desiti neplanirani u pripremnom periodu pred mečeve koji se igraju 17. i 18. septembra.

- Naša reprezentacija je u punom sastavu - Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić, predvođeni selektorom Zoranom Zrnićem. Nadamo se da će dati maksimum kako bismo prebrodili ovu prepreku i ostvarili pobjedu, što bi otvorilo put ka novim mečevima u borbi za Finale 2022. godine koje će se igrati u Madridu, među 18 najboljih zemalja svijeta - kazao je Hadžimešić.

Kada su u pitanju očevanja od ovog meča, Hadžimešić vjeruje da BiH može do pobjede.

- Kada gledamo renking igrača jedne i druge selekcije, mi smo u prednosti i očekujemo da bi taj renking mogao i preovladati. Bitno je da su fokusirani na meč, da žele svi zajedno tu pobjedu koja im otvara vrata za iduće mečeve - naveo je Hadžimešić.

Osam od 12 pobjednika u ovom kolu plasirat će se direktno u playoff meč za ulazak među 18 učesnika Finala, dok će ostala četiri pobjednika, koji su lošiji po novom renkingu Svjetske teniske liste, u novembru razigravati za playoff.