open-navfaktor-logo
search
PROBLEMI ZA TENISERE
Davis Cup reprezentacija BiH na putu za Japan gubi dan priprema
Usljed tajfuna, koji je poharao dijelove Japana, poplavljen je aerodrom u Osaki na koji je reprezentacija BiH trebala da sleti, te je plan potpuno promijenjen
09.09.2018. u 14:47
get url
text

Teniska Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine, za koju nastupaju Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović, susrela se s poteškoćama na putu u Japan, gdje će od 14. do 16. septembra protiv selekcije te zemlje igrati play-off meč za ulazak u Svjetsku grupu.

Usljed tajfuna, koji je poharao dijelove Japana, poplavljen je aerodrom u Osaki na koji je reprezentacija BiH trebala da sleti, te je plan potpuno promijenjen, zbog čega će bh. teniseri izgubiti jedan dan predviđen za pripreme.

- Situacija je mogla biti riješena na mnogo bolji način da je bilo malo više volje i koordinacije odgovornih u Međunarodnoj teniskoj federaciji i Teniskoj asocijaciji Japana, a na ovaj način bh. delegacija je izložena dužem putu i većim troškovima - saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Bh. teniseri će se okupiti u Istanbulu, a zatim, umjesto u Osaku, letit će u Tokio gdje će prenoćiti i krenuti na putovanje vozom do odredišta. Na ovaj način, teniseri BiH gube dragocjeno vrijeme potrebno za odmor i privikavanje na vremensku razliku, te propuštaju prvi dan treninga.

Također, dodatne troškove snosi Teniski savez BiH čime je značajno "probijen" budžet predviđen za play-off.

Uprkos svemu, u taboru selekcije BiH odlučni su da preostalo vrijeme maksimalno iskoriste za pripreme, da bi se na najbolji način suprotstavili izuzetno jakoj selekciji Japana.

Tačan redoslijed mečeva bit će utvrđen žrijebom u četvrtak, 13. septembra. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.