Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici, gdje je bilo nula stepeni Celzijusa, dok je najtoplije bilo u Neumu, devet stepeni. U Sarajevu su izmjerena tri stepena.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promjenjivog smjera. Najviša dnevna temperatura od deset do 16 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U Sarajevu je jutros umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku dana očekuje se sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni.

U subotu se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 12, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni.

U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 12, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.