U drugoj polovini dana će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Širom Bosne se očekuju pljuskovi i slaba grmljavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Poslijepodne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu zemlje do 24 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno. Povremeno može padati kiša u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu od 11 do 16, a dnevna od 13 do 19, na jugu od 20 do 25 stepeni.

U subotu se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stepena, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabi poslijepodnevni pljuskovi se očekuju ponegdje u Hercegovini, dijelovima centralne, istočne i jugozapadne Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 25 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.