open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Danas nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom
U Bosni i Hercegovini je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme
04.09.2018. u 08:54
get url
text
Danas ćemo ponovo u popodnevnim satima imati obilne padavine praćene grmljavinom
Danas ćemo ponovo u popodnevnim satima imati obilne padavine praćene grmljavinom

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 7 stepeni, Sokolac 9, Bugojno, Ivan-sedlo i Livno 12, Jajce i Sarajevo 14, Bihać, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica 15, Banja Luka, Doboj i Prijedor 16, Bijeljina, Brčko, Trebinje i Zvornik 17, Gradačac i Mostar 18 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 3hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine su većinom u drugoj polovini dana. Jači pljuskovi i izraženija grmljavina su u Bosni. U sjevernim i istočnim područjima Bosne moguća je i lokalna pojava grada.

Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim satima na području grada su mogući pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.