Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 7 stepeni, Sokolac 9, Bugojno, Ivan-sedlo i Livno 12, Jajce i Sarajevo 14, Bihać, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica 15, Banja Luka, Doboj i Prijedor 16, Bijeljina, Brčko, Trebinje i Zvornik 17, Gradačac i Mostar 18 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 3hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine su većinom u drugoj polovini dana. Jači pljuskovi i izraženija grmljavina su u Bosni. U sjevernim i istočnim područjima Bosne moguća je i lokalna pojava grada.

Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim satima na području grada su mogući pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.