Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan Sedlo 13, Drvar, Jajce, Sokolac i Srebrenica 14, Grude 15, Banja Luka, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica i Zvornik 16, Bugojno, Gradačac i Trebinje 17, Bihać i Stolac 18, Neum i Sanski Most 19, Mostar 20 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas, nešto sunčanije prijepodne u centralnim i istočnim područjima. U ostalim djelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine, a na sjeveroistoku Bosne je moguća i grmljavina. Poslijepodne, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, a samo ponegdje na jugu, jugozapadu i u centralnim područjima moguće su padavine. Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura u Posavini i Krajini od 8 do 15, u ostaku Bosne do 20, a na jugu zemlje od 20 do 23 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.