Obilježavanju je prisustvovao i potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, koji je položio cvijeće i odao počast bratunačkim šehidima. Kako je saopćeno iz Kabineta potpredsjednika RS-a, vjerski dio programa je predvodio Elvir ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac. Salkić je kazao da "zauvijek moramo biti zahvalni šehidima naše domovine, te da u svakoj prilici i na svakom mjestu iskazujemo posebnu pažnju porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima".

- Danas, drugog dana Ramazanskog bajrama, sa posebnim emocijama i ponosom sjećamo se naše braće, rođaka, saboraca, komšija i prijatelja. Danas obilazimo naše šehitluke i sa velikim bolom se sjećamo najboljih sinova naše domovine. Oni su ugradili ono najvrednije što su imali, svoje živote, u temelje naše domovine Bosne i Hercegovine i na tome im moramo biti zauvijek zahvalni - rekao je Salkić.

Naglasio je kako su domovina Bosna i Hercegovina, mir i sloboda najvrednije tekovine koje su ostavili šehidi kojih se prisjećamo na Dan šehida.

- U svakoj prilici i na svakom mjestu, moramo iskazivati posebnu pažnju prema našim porodicama šehida, našim ratnim vojnim invalidima i našim demobilisanim borcima. To je naša obaveza. Sve dok to budemo činili nećemo iznevjeriti emanet koji smo preuzeli, a to je da poštujemo one koji su se borili za ovu zemlju i da poštujemo naše šehide koji su dali svoje živote za našu domovinu - rekao je Salkić.