open-navfaktor-logo
search
Mladi ofanzivac
Damir Hrelja treće ovosezonsko pojačanje Borca
Damir Hrelja (21) novi je fudbaler banjalučkog Borca.
10.06.2023. u 13:42
get url
text

Dosadašnji ofanzivac Igmana iz Konjica treće je pojačanje Banjalučana ovog ljeta, a prije njega na Gradski stadion stigli su Nemanja Mihajlović i Zoran Kvržić.

Predsjednik Borca Milan Tegeltija istakao je da se u klubu svakodnevno trude da transparentno predstavljaju svoj rad, te je u narednim danima najavio nove vijesti u vezi sa transferima.

- Damiru želim dobrodošlicu. Sigurni smo da je igrač koji će imati značajnu ulogu u sezoni koja je pred nama i da je pun pogodak za naš klub. Odigrao je odličnu sezonu u Igmanu i mi smo se vrlo lako dogovorili oko njegovog prelaska u Borac. Nastavljamo dalje sa radom, na formiranju tima za narednu sezonu, a u narednim danima očekuje nas predstavljanje još nekih novih igrača - poručio je Tegeltija, prenosi Mondo.

Mladi fudbaler, koji se najbolje snalazi na poziciji desnog krila, na zvaničnom predstavljanju izrazio je nadu da će zajedno sa novim saigračima učiniti sve da pomogne u ostvarenju klupskih ciljeva.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam došao u ovakav klub, koji je stvarno veliki. Zahvalio bih se predsjedniku Tegeltiji, stručnom štabu i upravi kluba. Nadam se da ćemo ostvariti što bolji rezultat u Evropi i Premijer ligi BiH - rekao je Hrelja, koji je sa Borcem dogovorio saradnju do 2025. godine.

Na pitanje koliko poznaje ekipu Borca, odgovorio je da je upoznat sa kvalitetima "crveno-plavih", a sa nekim od novih saigrača već je sarađivao u karijeri.

- Sa nekim sam već sarađivao, kao npr. sa Kulašinom u Željezničaru. Ekipa je top, svi su korektni, lijepo sarađuju, kako momci u ekipi, tako i uprava. Stvarno se nadam da ću se uklopiti, kako bismo ostvarili svoje ciljeve - dodao je mladi fudbaler.

U nedavno završenoj sezoni, Hrelja je u dresu Konjičana na 32 nastupa postigao četiri gola i upisao isto toliko asistencija. Prije Igmana nastupao je za sarajevski Željezničar i Goražde.

 
 
 

 
 
 
 
 
 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.