Trener Slobode Gradimir Crnogorac svjestan je važnosti ove utakmice, naročito jer u grad solid stiže direktni konkurent u borbi za opstanak pa bodovi u ovim mečevima mogu vrijediti dvostruko.

- Nakon dvije utakmice i jednog osvojenog boda, dolazi nam još jedna važna utakmica u borbi za opstanak. Analizirali smo ih, išao sam uživo da ih gledam protiv Radnika. Mislim da ćemo im parirati i da ćemo osvojiti tri boda. Pokušat ćemo što prije da postignemo gol, napast ćemo ih od prve minute. Imali smo dosta individualnih sastanaka, priče sa igračima i sigurno će svi dati maksimum i učiniti sve da slavimo pobjedu. Imamo kvalitetne napadače i vezne igrače, poput Bekića, Bekrića i Husejinovića i sigurno da kad oni prorade sve će to izgledati mnogo bolje. Nedostaju nam golovi i nadam se da ćemo ih postići protiv Čelika - kazao je Crnogorac.

Samir Bekrić, koji je u svojoj igračkoj karijeru uglavnom vodio bitku za vrh tabele,  što sada nije slučaj, poručio je da će igrači dati sve od sebe da ostvare pobjedu.

- Ja se nadam da ćemo sutra pokazati pravo lice. Ove utakmice do sada nismo bili na očekivanom nivou, mnogo smo na pripremama uložili truda i znoja i nadam se da ćemo odigrati kako treba. Ovo je mlada ekipa, malo su izgubili samopouzdanje, ali se nadam da ćemo konačno zaigrati kako treba. Danas domaći teren ne znači mnogo, mora se biti ozbiljan, svjesni smo situacije svi. Dat ćemo sve od sebe da ovim mlađim igračima podignemo samopouzdanje i da svi zajedno konačno slavimo pobjedu - istakao je Bekrić.

Utakmica između FK Sloboda i NK Čelik igra se sutra na stadionu Tušanj, sa početkom u 15h.