open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik PDP-a
Crnadak o glasanju Srbije i BiH za rezoluciju UN-a: Ovo je definitivna propast Dodika
Od ogromnog je značaja za Republiku Srpsku i srpski narod je glasanje Srbije i Bosne i Hercegovine za rezoluciju UN-a, kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu i zahtjeva hitan prestanak upotrebe sile i bezuvjetno povlačenje ruske vojske sa teritorije Ukrajine, napisao je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, na svom Facebook profilu.
02.03.2022. u 22:35
get url
text

Kako je dalje Crnadak naveo, "ovo je bila teška, ali mudra i dalekosežna odluka kojom su Srbija i naš narod pokazali posvećenost međunarodnom pravu i principijelnost kod zaštite teritorijalnog integriteta svih zemalja članica UN-a".

- Iako smo i sami kroz historiju bili predmet nepravednih odluka, u ova teška vremena lideri srpskog naroda moraju biti hrabri i ne smiju dozvoliti da RS i Srbi kao narod budu izolovani i izopšteni. Ovaj dan, nažalost, ostat će zabilježen u historiji kao dan u kojem su se osudi Rusije usprotivili samo Eritreja, Bjelorusija, Sirija, Sjeverna Koreja i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Ovo je definitivna propast Dodikovih pokušaja da preokrene evropski kurs RS-a, koja će, zajedno sa Srbijom, nastaviti evropski put, uz jačanje svojih institucija i izgradnju partnerstava širom svijeta – zaključio je Crnadak.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.