open-navfaktor-logo
search
Stižu u Zenicu
Crna Gora na Zmajeve bez najveće zvijezde, Radulović najavljuje da ide "na sve ili ništa"
Crna Gora je u Zenici spremna da ide na sve ili ništa, u skladu sa važnosti utakmice protiv selekcije Bosne i Hercegovine, nagovijestio je selektor Miodrag Radulović na brifingu sa medijima prvog dana priprema za završnu fazu grupe 3 B Lige nacija.
19.09.2022. u 19:55
get url
text

- Crna Gora i BiH su igrale tri puta, tri puta je bilo neriješeno, siguran sa da ovoga puta neće biti tako - kazao je Radulović.

Odavno crnogorska fudbalska selekcija nije igrala važniju utakmicu od one koja je čeka u petak u Zenici.

- Utakmicu velikog uloga, ali i bez prva na grešku. Pobjeda u gostima lansirala bi je na prvo mjesto pred posljednje kolo i meč sa Finskom pod Goricom, remi ostavio nadu, a poraz je ugasio. U tom slučaju u evropsku elitu, ali i u play-off za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine, plasirali bi se Bosanci, koji finiš dočekuju sa bodom prednosti - pišu Vijesti.

VEZANI TEKST - Radulović otkrio karte: Crnogorci dolaze u Zenicu sa Savićem i Jovetićem

Šansa je došla možda neočekivano, cilj u ovom ciklusu je bio drugačiji, objasnio je Radulović.

- Mi se spremamo da naredne godine, kroz kvalifikacije, izborimo direktan plasman na veliko takmičenje. To je bila vizija za Ligu nacija. Zahvaljujući igračima, njihovom kvalitetu, požrtvovanju i borbenosti stigla je nagrada, došla je šansa i mi smo spremni da se borimo da je ugrabimo - rekao je Radulović.

Crna Gora je do prilike došla efektnim pobjedama nad Rumunijom (2:0 u Podgorici, 3:0 u Bukureštu), remijem sa Bosnom i Hervegovinom kod kuće (1:1), uz poraz komibinovanog tima u Finskoj (2:0), na četiri meča odigrana u junu.

- Nama je sada imperativ da ponovimo igru i odnos koji nas je krasio u junu. Siguran sam da možemo da ispunimo sve to, a u tom slučaju rezultat neće izostati. Očekujem sportsku atmosferu, kakva je bila u Podgorici i kakvu bi trebalo da propagiraju sportisti, očekujem pun stadion i veliku borbu na terenu - kazao je Radulović.

Crnoj Gori, dakle, igra samo pobjeda, a selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev upozorio je da je Radulovićev tim opasniji kada igra u gostima i kada iz defanzivnog bloka kreće u napad.

- Broj napadača koje sam pozvao govori kako želimo da igramo i djelujemo. Želimo da iskoristimo napadački potencijal koji imamo. Milim da njima "odzvanja" utakmica u Podgorici, imali smo prečku Jovovića kod 0:0, veliku šansu kod 1:1... Trudit ćemo se da ponovimo igru kakvu smo pokazali u prvom meču, a potrebno nam je i malo sreće. Mislim da su je Bosanci imali i protiv nas, i protiv Rumunije i Finske kod kuće... - naglasio je Radulović.

Pripreme sa nacionalnim timom počet će Stevan Jovetić, koji nije igrao za Hertu od 27. augusta, imao je probleme sa povredom, a posljednji meč je odgledao sa klupe. Stefan Savić, lider odbrane i najveća zvijezda tima, nije uspio da se oporavi, pa je najskuplji igrač ove selekcije (vrijedi 16 miliona eura) definitivno otpao iz kombinacija za posljednja dva meča.

- Vidjet ćemo koliko će Stevan moći da pomogne, a vjerujem da hoće. Za posljednje dvije utakmice potrebni su nam 100 posto spremni i zdravi momci - naglasio je Radulović.

VEZANI TEKST - Petev u problemima: Ostao bez još dva igrača, Ahmedhodžić upitan, šta kaže o meču sa Rusima

Upitno je i u kakvom je stanju strijelac spektakularnog hat-tricka protiv Rumunije Stefan Mugoša, koji stiže iz Japana, sa nedavno preležanim koronavirusom.

- Posljednjih sedam dana je trenirao, mnogo je bitan za našu igru. Očekujemo njegov udio u ove dvije utakmice - rekao je Radulović.

Tokom ljeta je Crna Gora dobila još jednog igrača na velikoj sceni, Sead Hakšabanović je pojačao Celtic, igra u Ligi prvaka.

- Velika stvar za njega i za crnogorski fudbal uopšte, vjerujem da će da pokaže kvalitet koji ima i u Celticu i u nacionalnom timu. Problem je što čekajući transfer nije bio u trenažnom procesu, nije imao utakmice, ali postepeno se vraća i igra. Imat će svoj doprinos u naredna dva meča - zaključio je Radulović.

Utakmica BiH - Crna Gora igra se u petak od 20 i 45 sati na Bilinom polju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.