open-navfaktor-logo
search
Zmajevi u Zenici
Petev u problemima: Ostao bez još dva igrača, Ahmedhodžić upitan, šta kaže o meču sa Rusima
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Zenici, gdje će se pripremati za dvije utakmice Lige nacija protiv Crne Gore (23. septembra) i Rumunije (26. septembra).
19.09.2022. u 18:38
get url
text

Zmajevima je za plasman u Ligu nacija A, među evropsku elitu (plus baraž za EURO 2024), potrebna pobjeda protiv Crnogoraca, kada bi osigurali prvo mjesto kolo prije kraja ovog takmičenja.

Selektor Ivaylo Petev u prvom obraćanju medijima tokom ovog okupljanja govorio je o važnosti mečeva u Ligi nacija, a nije želio odgovoriti na pitanje o utamici protiv Rusije, koju je FSBiH dogovorio za 19. novembar.

- Ne bih sada odgovarao na to pitanje. Imamo pred nama ovo što imamo. Želim da i ja i igrači budu fokusirani na ovo što je pred nama. Ali ako vas zanima nakon ove dvije utakmice ću odgovoriti - kazao je Petev na presici u Zenici.

VEZANI TEKST - U Zenicu stigli Džeko i Pjanić, imali (ne)ugodan razgovor sa Petevom

Prema posljednjim informacijama iz našeg tabora otpala su još dvojica igrača za mečeve sa Crnogorcima i Rumunija - Rade Krunić i Jusuf Gazibegović, dok je upitan nastup stopera Anela Ahmedhodžića.

Sa prvobitnog spiska otpao je i Luka Menalo, a umjesto njega poziv je dobio Kenan Kodro.

- Nakon povreda Menala i Krunića pozvali smo Kenana Kodru i Darija Šarića. Gazibegović je u posljednjoj utakmici zadobio povredu aduktora i na njega nećemo moći da računamo. Čekamo nalaze Anela Ahmedhodžića, on je takođerpod upitnikom. Neće biti dodatnih poziva. Pripremit ćemo se i pokušati da napravimo dobar posao - kazao je Petev.

Sigurno da je ovo veliki udarac za naš tim, a a selektor Petev se tako već prvog dana okupljanja našao u velikim problemima.

Optimista pred nadolazeće duele je i naš veznjak Muhamed Bešić.

- Dobar posao smo napravili do sada, nemamo poraza. Ostale su nam još dvije utakmice i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Crna Gora ima dobre igrače, kvalitetna su ekipa. Međutim, ako mi odradimo taktički sve na najbolji način i ako poslušamo upute selektora, vjerujem da ćemo pokazati da smo bolji tim. Sve je do nas, igramo na domaćem terenu. Dat ćemo sve od sebe i vjerujemo u uspjeh - kazao je Bešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.