open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Crna Gora ide u lockdown ako mjere ne budu dale rezultat u narednih 10 dana
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić obratio se danas građanima povodom epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, kazavši da je situacija zabirnjavavajuća i da je zdravstveni sistem na granici izdržljivosti.
03.03.2021. u 18:27
get url
text
get url
text

- Zdravstveni radnici su pravi heroji i bez obzira na premor izvršavaju sve zadatke i obaveze. Moramo da se držimo zajedno, jer ovo nije pitanje niti Vlade, niti Skupštine, niti bilo kojeg drugog institucionalnog dijela. To je pitanje svih nas. Da bismo uspjeli da živimo sa kovidom, moramo zajednički da izađemo iz bitke koja je pred nama već godinu dana - naveo je predsjednik Vlade.

Kazao je da trenutno stanje nije izazvano lošim mjerama, već da je problem nepoštovanje mjera, pišu Vijesti.me.

- Zato smo odlučili da krenemo u akciju time što ćemo svi zajedno doprinijeti da izađemo iz ovoga problema. Da bismo izašli iz ove problematike, opredijelili smo se da to radimo putem koji je drugačiji. Da ne zatvaramo sve u ovom trenutku, ali ako mjere ne budu dale efekat u ovih 10 dana, nagovještavaju scenario koji je najlošiji, a to je potpuno zatvaranje Crne Gore - kazao je Krivokapić u obraćanju građanima.

Izvinio se građanima što u određenom periodu nije nosio masku.

- Razlog leži u činjenici da imam antitijela, ali to me ne oslobađa odgovornosti koju svi treba da iskažemo. Da bismo jedni o drugima brinuli, moramo svi jednako da poštujemo mjere, bez izuzetka - poručio je premijer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.