VEZANI TEKST - Lendo o sastanku sa Bradarom i Stojanovićem: Dogovorili smo se da se nismo dogovorili

- Uvjeren sam da će Lidija Bradara biti imenovana za predsjednicu Federacije BiH, te će se ići u daljnju uspostavu vlasti. Predviđeno vrijeme smo ispucali i nadamo se da ćemo sve riješiti iduće sedmice - istakao je Čović. 

Na pitanje o potezu Refika Lende, Čović je kazao kako ga Lendo ne zanima.

- Ne zanima me nijedan Lendo, ni Dragan, ni Mujo, ni Lazo. Imamo institucije, a Zastupnički dom je u prilici da imenuje nosioce vlasti. Ničije izjave ne komentiram, pa neću ni današnje - zaključio je Čović. 

U utorak u 12 sati bit će održana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj će se raspravljati o kandidatima za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH.  

Refik Lendo, Lidija Bradara i Igor Stojanović, kandidati za predsjednika / potpredsjednike Federacije Bosne i Hercegovine, sastali su se jutros u zgradi Federalnog parlamenta nakon čega su izjavili da se nisu dogovorili o tome ko će biti predsjednik, a ko potpredsjednici.

- Dogovorili smo se da se nismo dogovorili - kazao je Lendo.

On je podsjetio kako je zamolio predsjednike političkih partija Bakira Izetbegovića (SDA), Nermina Nikšića (SDP) i Dragana Čovića (HDZ) da im pomognu da dođu do dogovora.