open-navfaktor-logo
search
Sekretar KSBiH
Čolan o potezu Slobode: Omalovažavanje takmičenja i Mirze Delibašića
Tuzlanska Sloboda neće igrati finale sistema A Kupa Bosne i Hercegovine Mirza Delibašić protiv sarajevske Bosne.
03.02.2021. u 13:17
get url
text

Dvoboj je zakazan za večeras u dvorani Skenderija, ali Tuzlaci su obavijestili javnost da neće doputovati u glavni grad BiH jer im ne odgovara termin?!

- Organizacija sistema takmičenja Kupa A je na nivou članica, u ovom momentu Košarkaškog saveza Zenica. Dali smo im smjernice, upute, rokove. Do 5. februara se dostavljaju ponude za domaćina završnice, koja je planirana za 13. i 14. februar - rekao je za Faktor generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

VEZANI TEKST - Skandal: Sloboda ne dolazi u Sarajevo na utakmicu finala Kupa

On dodaje da bi do pomjeranja završnice moglo doći zbog odlaska košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na kvalifikacione utakmice u Rigu. 

- To što Sloboda planira, desilo se isto prošle godine s Promom. Koliko ja znam, tražili su da se prvenstvena utakmica (Bosna - Sloboda igrali za vikend op.a.) boduje zajedno, što se ne bi smjelo desiti. U tom slučaju omalovažavate Kup Mirze Delibašića. To je nešto što je između članica i što nije pod državnim Savezom - poručio je Amer Čolan.

- Bosna je prošle sedmice obavijestila Slobodu prošle sedmice i zakazala termin za srijedu. To je sada do njih. Zašto ne žele doći, trebalo bi njih pitati.

O mogućim sankcijama za Slobodu, Čolan kaže da će to biti tema organizatora Kupa.

- Članice vode takmičenje, imaju pravilnik. Nije u redu prema Mirzi Delibašiću, pogotovo što je to čovjek koji je rođen u Tuzli, dijete Tuzle - zaključio je generalni sekretar KSBiH.

Pobjednik iz sistema A će igrati na završnom turniru Kupa BiH, na kojem će nastupiti i pobjednici sa područja Košarkaškog saveza Herceg-Bosne i KS Republike Srpske te sarajevski Sparsi, kao ovogodišnji osvajači Kupa Mirze Delibašića.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.