KJKP RAD

Sarajevo: Odvoz kabastog otpada počinje 13. aprila, a trajat će do petog maja

Objavljeno: 22.03.2019. u 13:35 Autor: E. H.

Na području općina Novi Grad i Trnovo odvoz kabastog otpada vršit će se 27. i 28. aprila, a 4. i 5. maja kabasti otpad odvozit će se u Hadžićima i na Ilidži

Foto: Ilustracija

Odvoz kabastog otpada u Kantonu Sarajevo počinje 13. aprila i trajat će do petog maja.

Kako smo saznali iz KJKP Rad, organizirani odvoz počinje na području općina Novo Sarajevo i Novi Grad i to 13. i 14. aprila, a 20. i 21. aprila u općinama Centar, Ilijaš i Vogošća.

Na području općina Novi Grad i Trnovo odvoz kabastog otpada vršit će se 27. i 28. aprila, a 4. i 5. maja kabasti otpad odvozit će se u Hadžićima i na Ilidži.

Stanovnici će odlagati svoj kabasti otpad u danima vikenda na poznate lokacije, koje mogu provjeriti u svojim Mjesnim zajednicama, a KJKP RAD će u radnim danima naredne sedmice organizovati ljudstvo i mehanizaciju kako bi se odvukao i adekvatno zbrinuo kabasti otpad.

Kako bi izbjegli nemile prizore u svojim naseljima mole se stanovnici Kantona Sarajevo da poštuju termine odvoza kabastog otpada prema rasporedu koji je određen za Općine u kojima stanuju.

Ukoliko građani žele samoinicijativno pozvati Rad kako bi se odvezao njihov otpad i mimo planiranog rasporeda potrebno je, kako kažu iz ovog preduzeća, da izdvoje između 100 i 150 maraka, u zavisnosti od veličine količine otpada i veličine kamiona koji će vršiti odvoz.

- Molimo građane da se pridržavaju termina odvoza, a ukoliko imaju potrebu da prije početka ili poslije završetka jedne od akcija odvoza kabastog otpada odlože svoj kabasti otpad da pozovu broj telefona 033/641-051 i dobit će sve potrebne informacije ili da sami dovuku kabasti otpad i besplatno odlože cijele godine na reciklažno dvorište koje je otvoreno krajem 2018. godine - saopćeno je iz ovog preduzeća.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije