open-navfaktor-logo
search
Upozorenje
Civilna zaštita KS o najavljenim olujnim udarima: Odmah poduzmite mjere zaštite
S obzirom na to da je Federalni hidrometeorološki zavod za danas od 12 do 24 sata za područje većeg dijela Bosne i Hercegovina izdao narandžasto upozorenje za olujne udare vjetra (juga), čiji će udari biti između 60 i 80 km/h, lokalno oko/iznad 90 km/h, Uprava civlilne zaštite KS upozorava sve pravne i fizičke osobe na području KS da odmah u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama, preduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.
28.12.2020. u 10:28
get url
text

Posebno se apeluje na pravne osobe koje izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi uslijed jakog vjetra mogli pasti sa krovova objekata, građevinskih skela i sl. i time ugroziti sigurnost prolaznika.

Također, stanovništvu je upućen apel da na svojim balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli usljed vjetra ugroziti sigurnost prolaznika, te da ne parkiraju svoja vozila u blizini velikih stabala.

Općinske službe civilne zaštite trebaju staviti svoje snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kao bi one bile spremne da u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama po planovima zaštite i spašavanja reaguje na najavljene jake udare vjetra na području svojih općina, saopćio je Press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.