Cipurković novi predsjednik UG Veterani RK Sloboda

objavljeno: 26.02.2018. u 22:13

Zlatko Cipurković novi je predsjednik Udruženja Veterani RK Sloboda, odlučeno je na večerašnjoj godišnjoj izvještajno-izbornoj Skupštini ovog udruženja, koje je zbog brojnih aktivnosti, kako sportskih tako i humanitarnih, steklo reputaciju i afirmaciju izvan granica BiH.

Cipurković je na dužnosti predsjednika naslijedio Vladimira Jovića, kome je odato priznanje za dosadašnji rad, piše Fena.

Skupština je izmijenila odredbe Statuta prema kojem će ubuduće u Upravnom odboru biti od sedam do 11 članova, te su sukladno tome u ovo izvršno tijelo imenovani Zlatko Cipurković (ujedno predsjednik), Bakir Buljugija, Denis Merdanović i Edin Salkić.

Dopunjen je Nadzorni odbor u koji su, uz predsjednika Zvjezdana Karadžina, imenovani Nedim Hadžiefendić i Jasenko Šehanović.

Članovi Skupštine usvojili su izvještaje o radu i finansijskom poslovanju u 2017. godini, te finansijski i plan rada za ovu godinu.

 Usvojena je odluka o dodjeli zvanja “Počasni član“ Udruženja, a prvo priznanje uručeno je večeras prof. Osmanu Ahmetoviću Čarliju.