Zaustavljeni na M17

Cijeli arsenal: Od navijača Zrinjskog oduzeto 68 drvenih palica, četiri metalne, baklje...

Objavljeno: 19.09.2019. u 11:07 Autor: A. B. Š.

U saopćenju MUP-a navodi se da su navijači grupe "Ultras" oko 10 sati, na cesti M17, u blizini restorana Borik, izišli iz kombija s palicama i uputili se prema kombiju parkiranom na štandu voća

FOTO: BLJESAK.INFO

Navijači grupe "Ultras“, koji su jučer na putu za utakmicu, koju je Zrinjski igrao u Gradačcu, zaustavljeni na putu M17, bili su naoružani palicama, potvrđeno je danas iz MUP-a HNK.

Kod njih su pripadnici policije tokom jučerašnjeg pretresa pronašli i oduzeli čak 68 drvenih palica, četiri metalne palice, jedna fantomka i šest baklji, takozvanih bengalki. 

U saopćenju MUP-a navodi se da su navijači grupe "Ultras" oko 10 sati, na cesti M17, u blizini restorana Borik, izišli iz kombija s palicama i uputili se prema kombiju parkiranom na štandu voća.

- Intervencijom policije stavljeni su pod kontrolu i dopraćeni do prostorija Jedinice za podršku MUP-a HNK. Tom prilikom izuzeto je 68 drvenih palica, četiri metalne palice, jedna fantomka i šest  komada bengalki. Poduzete su potrebne mjere - saopćeno je.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije