open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Četiri žene se potukle pred kafanom, policija uhapsila dvije pijane sestre
Banjalučka policija intervenirala je nakon fizičkog sukoba koji se desio kod jednog ugostiteljskog objekta u noći sa srijede na četvrtak, a u kojem su, prema nezvaničnim informacijama, učestvovale četiri žene.
07.04.2023. u 12:52
get url
text

Prema pisanju banjalučkih medija, uhapšene su dvije sestre M. M. i L. M. Obje su bile pijane.

Iz banjalučke Policijske uprave jutros je saopćeno da im je prijavljeno da je u blizini ugostiteljskog objekta došlo do sukoba više osoba, te da su po dolasku na mjestu događaja zatekli A. E., S. K., M. M. i L. M.

Prema policijskom izvještaju, A. E. i S. K. su imale povrede po glavi i tijelu, te su upućene u Službu Hitne pomoći Banja Luka, a nakon toga i u Univerzitetski klinički centar RS-a, gdje im je ukazana pomoć.

- Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola kod M. M. u količini od 1,64 promila alkohola u organizmu, a kod L. M. 1,32 promila alkohola u organizmu - navode iz PU Banja Luka, te dodaju da su ove osobe sprovedene u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba, nakon čega je obavljena i njihova kriminalistička obrada.

- O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio policijskim službenicima da se nakon prikupljanja svih činjenica dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu tjelesna povreda - navodi se u policijskom saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.