- Cetinje je obavijeno tugom kao nikada do sad i ujedinjeno u boli sa iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa - kazao je potpredsjednik skupštine Prijestolnice Mirko Stanić na komemorativnoj sjednici povodom nezapamćene tragedije u kojoj je prije dva dana 11 Cetinjana izgubilo živote.

Stanić je kazao da članovima porodica stradalih ne postoje riječi utjehe.

- Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cijela Crna Gora - naveo je Stanić na komemorativnoj sjednici u Vladinom domu koja je počela minutom šutanje.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

Gradonačelnik Prijestolnice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

- Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti - kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za porodice.

- Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandru i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi - rekao je Đurašković.

Sjednici pored velikog broja Cetinjana i lokalnih funkcionera, prisustvuju i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović i predsjednica Skupštine Danijela Đurović. Prisutno je i nekoliko članova Abazovićeve vlade.

Podsjetimo u pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest povrijeđeno, prenosi Pobjeda.me.