Sukobi

Centralno vijeće PLO-a suspendovalo odluku o priznavanju Izraela

Objavljeno: 30.10.2018. u 09:02

Centralno vijeće PLO-a je na sastanku u Ramallahu odlučilo da suspenduje odluku o priznavanju Izraela sve dok Tel Aviv ne prizna državu Palestinu s Istočnim Jerusalemom kao glavnim gradom u granicama iz 1967. godine

Centralno vijeće Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) suspendovalo je odluku o priznavanju Izraela sve dok vlasti Tel Aviva ne priznaju palestinsku državu, javlja Anadolu Agency (AA).

Potrebno je da odluku potvrdi i predsjednik Palestine Mahmoud Abbas i Izvršno vijeće PLO-a da bi ona i zvanično stupila na snagu.

Centralno vijeće PLO-a je na sastanku u Ramallahu odlučilo da suspenduje odluku o priznavanju Izraela sve dok Tel Aviv ne prizna državu Palestinu s Istočnim Jerusalemom kao glavnim gradom u granicama iz 1967. godine.

U završnoj deklaraciji Centralnog vijeća je navedeno da je odluka donesena zbog toga što Izrael i dalje nastavlja da, kako se navodi, "ne sprovodi ranije potpisane sporazume i ne ispunjava svoje obaveze".

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije